آچار و سوکت شبکه چیه و به چه دردی میخوره؟

 در این مقاله میخایم آچارهای شبکه و انواع سوکت را رو یه مروری بکنیم

میدونی که برای انجام کارهای شبکه مثه کابل کشی نیاز به یه سذی ابزار داریم که مهمترین آچار شبکه هست. در واقع هر واجب ترین ابزار برای یه تکنسین شبکه آچار شبکه است.

اول بریم سراغ انواع آچارها:

در کل ما دو نوع آچار شبکه داریم:

  1. اولیش مثه انبردست خودمون که از بالا فشار وارد میکنه.
  2. دومیش هم از کناره ها فشار وارد میکنه.

تصویر زیر یه نمونه از آچار شبکه هست.  دسته دراز این نوع آچارها اهرمی برای زیاد شدن گشتاور است. اینم یه نکته جالب بود خودمم نمیدونستم پس تو انتخابش دقت کنین.

آچارهای شبکه همین دو نوع هستند اما اشکال متفاوتی دارند. هر جا در مقالات دیگه به کلمه Crimper اشاره شد منظور همان آچار شبکه است.

یه تقسیم بندی دیگه هم از آچار شبکه داریم که شکل های مختلفش وجود داره و مهمترین اونها:  دو طرفه ، رینگ، فرانسه، شلاقی و ..

هم کابل های شبکه و هم سوکت های شبکه وظیفشون انتقال سیگنال و داده ها هست و یکی از شایع ترین علت قطع شدن اتصالات شبکه بیشتر به خاطر خرابی سوکت های شبکه  هستش. یک سوکت داریم به نام RJ45 که معروف ترین نوع سوکت هست.اصولا کابل های شبکه سوکت ندارن مگه اینکه کابل سوکت داریم خریده باشیم در غیر این صورت باید خودمون سوکت بزنیم. وقتی که یه مقدار از روکش کابل رو جدا کنیم در واقع منظور عایق کابل هستش ۴ تا زوج سیم بهم تابیده شده اگه اونها رو جدا کنیم (پیچش سیم ها رو باید باز کنیم) به ترتیب رنگ میتونیم داخل سوکت بزاریم و با آچار شبکه پانچ کنیم.

سوکت شبکه یه ترکیب رنگی مطابق تصویر بالا داره که به همین ترتیب سیم های کابل رو روی سوکت قرار میدیم و با آچار شبکه پانج میکنیم. البته در ابتدا باید سیم ها را تا یه اندازه ای لخت کنیم. سیم های شبکه رو که به صورت مساوی کنار هم قرار گرفته رو با آچار شبکه به صورت مساوی برش بدین تا یه اندازه بشن. سیم ها رو به ترتیب رنگ بندیT-568B   مرتب کنین و درون سوکت قرار بدین تا سیم ها از زبانه اون خارج بشن و در همین حالت سوکت رو وارد آچار شبکه کنین و محکم فشار بدین تا پرس بشه. در این لحظه اگه دقت کنین صدای پرس شدن سوکت به سیم ها رو میشنوید. بعد میتونین سیم های اضافی از سر سوکت رو بچینین. برای اینکه مطمئن بشین از اتصالتون میتونین کابل سوکت دار و تست کنین. یه تستر معروف شبکه به نام فلوک هست که میتونین قطع  یا وصل بودن ارتباط رو به وسیله اون متوجه بشین.

در سوکت زنی دو تا استاندارد داریم که در تصویر بالا مشخص است:

T-568A : استانداردی است که متخصصان شبکه استفاده می کردند.

T-568B: از این استاندارد برای پچ کردن کابل های شبکه استفاده میشه.

به سوکت های شبکه کانکتور هم میگن یعنی متصل کننده پس اگه یه جای صحبت از کانکتور شبکه شد بدونین که منظورش همون سوکت شبکه هست.

سوکت های سری Rgidtered Jack : RJ

۱٫ RJ11 : این سوکت بیشتر در تلفن ها استفاده میشه و معمولا دارای ۴ و ۶ و گاهی اوقات ۲ پین مسی می‌ باشد. برخلاف بقیه سوکت ها ترتیب رنگ در این نوع سوکت ها اهمیتی نداره و فقط باید دو سر سیم ترکیب رنگ مشابه داشته باشن.

۲ RJ45 .: از این نوع سوکت ها در  کابل های شبکه CAT5 , CAT6 استفاده میشه. همچنین از انواع دیگه ی اون برای UTP/SFTP/STPو… مناسبه. اسن مدل سوکت ها دارای ۸ پین هستند. این سوکت ها ممکنه در سایز و نوع کابل و شیلد دار و بدون شیلد و جداکننده های سیم های زوج تابیده متفاوت باشند. در سوکت های RJ45 ترتیب رنگ ها اهمیت داره.

۳٫ RJ48: خصوصیاتی مشابه RJ45 دارد.

در شکل زیر دو نمونه رایج سوکت های سری RJ مشخصه.

راستی یه نکته ای که خیلی مهمه بهتون بگم در خرید کابل و سوکت شبکه دقت کنین که مرغوب باشه و بعدا به مشکل برنخورین که سریع پاره بشه یا خراب بشه.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

ادامه در مرورگر
برای نصب ضربه بزنید افزودن به صفحه اصلی
افزودن به صفحه اصلی
آچار و سوکت شبکه چیه و به چه دردی میخوره؟
آیکون مدیرشبکه رو روی صفحه گوشی ایجاد کن تا دسترسی راحتتر داشته باشی. هیچ فضایی روی گوشی اشغال نمیشه.
نصب
این پست را در...
آچار و سوکت شبکه چیه و به چه دردی میخوره؟
Chrome
آچار و سوکت شبکه چیه و به چه دردی میخوره؟ را به صفحه اصلی اضافه کنید
نزدیک

برای تجربه ای بهینه در تلفن همراه، میانبر آچار و سوکت شبکه چیه و به چه دردی میخوره؟ را به صفحه اصلی تلفن همراه خود اضافه کنید

1) دکمه اشتراک گذاری را در نوار منوی مرورگر خود فشار دهید
2) "Add to Home Screen" را فشار دهید.