دیتا سنتر ها را بر اساس معیار های مختلفی دسته بندی می کنند که مهم ترین آن ها تجهیزات مورد استفاده قرار گرفته شده، زیرساخت ها و میزان افزونگی می باشم که tier نام دارد.
به بیان کاملا ساده و قابل فهم هر چقدر میزان tier در سطح بالاتری قرار بگیرد اطمینان عملکرد data center نیز افزایش پیدا خواهد کرد و به طور قطع هزینه راه اندازی و ایجاد چنین مراکز داده ای نیز بالا تر خواهد بود.
در چنین دیتا سنتری از تمام اطلاعات بکاپ وجود دارد و برای به وجود آمدن هر مشکل و اختلالی یک پشتیبان نیز در نظر گرفته می شود به عنوان مثال برای جلوگیری از ایجاد مشکل در صورت قطع شدن جریان برق از دو دستگاه تامین کننده استفاه می شود.
دیتا سنتر Tier به ۴ دسته کلی تقسیم می شوند که عبارت اند از:
Tier1
یک مرکز داده معمولی به حساب می آید و خرید تجهیزات محدود به نیاز است. در این نوع مرکز داده هیچ گونه پشتیبانی وجود ندارد.
Tier2
در نوع دیتا سنتر با در نظر گرفتن مقدار کمی افزونگی مرکز داده را به وجود می آورند. در این نوع مرکز داده به کار گرفتن UPS و ژنراتور از ملزومات می باشد. ایجاد duplication در این مرکز داده دیتا نیست.
Tier3
در این نوع علاوه بر مواردی که در نوع قبل اضافه شده مسیر های برق بیشتری برای افزایش اطمینان مورد استفاده قرار گرفته می شود و چندیدن Cooling نیز در نظر گرفته و میزان افزونگی نیز به نسبت نوع قبلی بیشتر است.
Tier4
هر موردی که در مرکز داده وجود داشته باشد دارای پشتیبان است و از مهم ترین ویژگی های آن می توان به ممکن بودن تعمیر تجهیزات و تعویض آن ها اشاره نمود. در این نوع مرکز داده از چندین مسیر جریان برق استفاده شده و تعداد Cooling وجود دارد. تعمیر و تعویض تجهیزاتی که با مشکل برخورد کنند بدون ایجاد وقفه در کار مرکز داده امکان پذیر می باشد.
در چنین مرکز داده هایی برای تجهیزاتی مانند UPS و ژنراتور نیز پشتیبان های خاص خود را در نظر می گیرند.
امیدوارم که این مقاله برات مفید بوده باشه . اگه اینطور بوده لطفا اونو با دوستات به اشتراک بذار تا اونا هم استفاده کنند درضمن خوشحال میشم اگه چیزی هست که من فراموش کردم و تو میدونی و میتونه به بقیه کمک کنه، تو کامنتها بنویسی …