محاسبه ی فضای ذخیره سازی در پروژه های دوربین مدار بسته بسیار مهم و اگر بدرستی انجامش ندید ، ممکنه خسارتهای زیادی به کارفرما بزنی. حتما میخوای یاد بگیری که چطوری پهنای باند و فضای ذخیره سازی رو برای دوربین های تحت شبکه و دستگاههای NVR محاسبه کنی و تخمین بزنی که چقدر از هارد برای ضبط فیلم های دوربین مدار بسته استفاده میشه.
زمان درست برای محاسبه ذخیره سازی زمانیه که پروژه هنوز بر روی کاغذه.
بهتره از یک روش ساده برای محاسبه ذخیره سازی برای پروژه دوربین مدار بسته استفاده کنی، فقط باید بدونی نرخ بیت دوربین چقدره یا بعبارتی دوربینها از چه میزان پهنای باند استفاده میکنن.
اگر قصد داری از دوربین خود با وضوح HD استفاده کنی، نرخ بیت ۱۰۲۴ Kbps مناسبه و برای وضوح Full HD با استفاده از نرخ بیت Kbps 2048 امکان پذیره.
حالا با دانستن این اطلاعات، میتونید از فرمول زیر با وارد کردن نرخ بیت، تعداد روزهای ضبط و تعداد دوربینها استفاده کنید.
Storage = ( (cam_bitrate/8) * 3600 * 24 * Qty_cam * Qty_days ) /1G
- Storage= مقدار فضای در گیگابایت (GB)
- = cam_bitrate پهنای باند دوربین
- ۸ = برای تبدیل بیت به بایت
- ۳۶۰۰ = برای تبدیل ثانیه به ساعت
- ۲۴ = برای تبدیل ساعت به روز
- = Qty_cam تعداد کل دوربینها
- Qty_days= تعداد روزها
- = ۱G تقسیم ۱ گیگ (۱،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰) برای تبدیل از KB به GB
چه چیزی بر پهنای باند و ذخیره سازی تأثیر میگذارد؟
۱. رزولوشن
هرچقدر رزولوشن دوربین بالاتر باشه، به پهنای باند و فضای ذخیره سازی بیشتری نیاز داریم، بعضی از رزولوشنهای دوربین تحت شبکه عبارتند از: QCIF، CIF، ۲CIF، ۴CIF، VGA، SVGA، HD، Full HD و ۴K.
۲. نرخ فریم
هر ویدئو از تعداد زیادی عکس تشکیل شده که با سرعت پشت سر هم نمایش داده میشن و نمایش پیوستهی آنها حس یکپارچگی ویدئویی رو به بیننده القا میکنه. به این تصاویر در اصطلاح، فریم گفته میشه. استاندارد مرسوم تصویربرداری دوربینهای دیجیتال ۳۰ فریم بر ثانیه هست، اما به هر میزان که تعداد فریمها بالاتر بره، حس پیوستگی بیشتری در تصویر به وجود میاد و هر چه تعداد فریم ها کمتر باشه مثل فیلم های قدیمی احساس جدا بودن تصاویر از یکدیگر پیدا می کنی. همچنین ویدئوهای با فریم ریت های بالاتر به طور مثال از ۱۲۰ فریم بر ثانیه به بالا میتونی افکت های اسلوموشن رو به وجود بیاری.
از ۲۵ FPS (فریم در ثانیه) به بالا حرکتی صاف را در ویدیو ضبط شده نشان می ده، اما اگه دوربینو با این نرخ فریمی تنظیم کنی، پهنای باند و ذخیره سازی،بیشتری لازم داری. پس اگه در تامین منابع مشکل داری شاید دوربین مدار بسته ۱۵ FPS کافی باشه.
۳. الگوریتم فشرده سازی
انتخاب کدک (CODEC) به طور کاملا محسوسی بر میزان هارد مورد استفاده برای ضبط و کیفیت تصاویر تاثیر داره، پس با استفاده از الگوریتم های مدرن مثل H.264 و H.265 می تونی فضای بیشتری در مقایسه با کدکهای قدیمی مثل MJPEG یا MPEG- 4 ذخیره کنی.
۴. فعالیت
اگر جایی که دوربین نصب شده از لحاظ فعالیت و حرکت اجسام شلوغ باشه، یعنی حرکات افراد و اشیاء زیاد باشد، نیاز به پهنای باند و فضای ذخیره سازی بیشتر داری.
۵. برنامه ریزی ضبط تصویر
زمانی که NVR تنظیم میکنی، میتونی انتخاب کنی که دوربین حتی در صورت عدم وقوع رویدادی، مداوم تصویر ذخیره کنه، یا اینکه دوربین فقط زمانی شروع به ضبط بکنه که حرکتی تشخیص بده.
دیدی که هیچ چیز پیچید ای نیست و میتونی خودت انجامش بدی. اما یادت باشه که تمام این موارد یه برآورد کلی بهت می ده و در عمل پس از ۳۰ روز ضبط واقعی، میتونی مطمئن بشی که سیستم طبق برنامه ریزی ضبط کرده و انتظارات مشتریو در آینده براورده می کنه.
امیدوارم که این مقاله برات مفید بوده باشه . اگه اینطور بوده لطفا اونو با دوستات به اشتراک بذار تا اونا هم استفاده کنند درضمن خوشحال میشم اگه چیزی هست که من فراموش کردم و تو میدونی و میتونه به بقیه کمک کنه، تو کامنتها بنویسی …