ادمینها از کجا شروع میکنند؟ ابتدا باید نوع سازمان و شرکت مشخص شود که همان نتیجهای است که در قدم اول مشخص شده است. اینکه نوع کسبوکار شما چیست و چه آیندهای دارد، مشخص میکند سرور مورد نظر در این سازمان چه نقشی خواهد داشت مثلا: DHCP، Core Banking، AD و …
نکته دیگر اینکه در سازمانها، ارزش اپلیکیشنها با هم برابر نیست و باید Availability را برای سازمان خود اندازهگیری کنیم. پس در مرحله بعد باید دسترسپذیری یا Availability محاسبه شود.
پس از اندازهگیری دسترسپذیری و بررسی و شناخت نیازهای کسبوکار خود، ادمین و مدیر شبکه میتواند از سوالات زیر برای رسیدن به هدف خود که انتخاب سرور مناسب است، استفاده کند:
- چه تعداد کارمند در شبکه دارید؟
- چه مشکلاتی در شبکه دارید که سعی در حل آن دارید (چه سرویسی از سرورمی خواهید)؟
- سرعت رشد کسبوکار خودتان را چقدر پیشبینی میکنید؟
- چه Performanceای برای این سرور مدنظر است؟
- قصد استفاده از چه نرمافزارهایی را دارید و چه تعداد کارمند، میخواهند با آنها کار کنند؟
- چه سرعتی برای پردازش اطلاعات نیاز دارید (پردازنده مناسب)؟
- چه مقدار حافظه و RAM نیاز دارید؟
- به چه مقدار هارد نیاز دارید؟
- لازم به ذکر است حجم اطلاعاتی را که در حال حاضر دارید و میزان اطلاعاتی که در آینده اضافه خواهد شد را حساب کنید. (پیشنهاد میشود میانگین ذخیره اطلاعات را در ۲۴ ماه یا ۳۶ ماه محاسبه کنید)
- چه RAIDای باید روی این سرور پیادهسازی شود؟ زیرا به هر حال فضایی را به خاطر RAID از دست میدهیم.
- بر اساس RAID انتخابی، چه RAID کنترلری باید استفاده شود؟
- از چه نوع هاردی میخواهید استفاده کنید: SAS،SATA یا SCSI؟
- به چه تعداد پورت شبکه بر روی سرور نیاز دارید؟
- چه سیستمعاملی نصب کنیم؟
- برای سرور چه فضایی در اختیار داریم؟ آیا قابلیت Extend شدن فضا وجود دارد؟ مقدار رشد در آینده مثلا یک سال آتی چقدر است؟ میخواهید سرورتان ایستاده باشد یا رکمونت؟ اگر فضا کم است، Blade و Synergy استفاده شود. مشخص کنید که چقدر فضای فیزیکی لازم است به زیر ساخت شبکه خود اختصاص دهید (امروز یا در آینده). سرورهای ایستاده سرورهای مناسبی هستند اما اگر از لحاظ فضا به طور جدی دچار محدودیت هستید، یک سرور رکمونت، انتخاب بهتری است.
- آیا برنامهای برای اضافه کردن استوریج و یا Tape برای گرفتن بکاپ از سرور دارید؟
- آیا نیاز به تجهیزات بکاپگیری وجود دارد یا نه؟ بکاپ برای چند روز باید نگه داشته شود؟ یک هفته و … و بابت این موضوع باید محاسبه انجام شود.
- آیا سرور به بیش از یک شبکه وصل میشود؟ آیا به رابطی برای ارتباط بین شبکههایی با پروتکلهای مختلف نیاز است؟ اگر نیاز است باید با سرور، سازگار یا Compatible باشد. این رابط، آیا روی سرور تک یونیت نصب میشود یا باید دو سروری دو یونیت باشد؟
- چه مقدار میخواهید هزینه کنید؟
ادمین شبکه میتواند به طور کلی در ۶ مرحله زیر به تصمیم نهایی خود برسد و سرور مناسب را انتخاب کند:
- فضای مورد نیاز سرور
- پیاده سازی و نصب
- مدیریت
- پاور و کولینگ
- ارتباطها و کابلکشیها
- هزینه که در سازمانها دو دستهاند: CAPEX یا هزینههای خرید و OPEX یا هزینههای نگهداری
اگر این ۶ مورد را در کنار دستهبندی سازمانها قرار دهیم، میتوانیم نوع سرور مورد نیاز خود را تعیین کنیم. به صورت بسیار خلاصه و گزیده دستهبندیهای سرورهای پرولیانت اچ پی به صورت زیر بیان میشود تا برداشت درست و مناسبی از تصویر زیر داشته باشیم:
- سرورهای ML عموما برای سازمانهای کوچک و بعضی برای سازمانهای متوسط مانند شعبه یک بانک
- سرورهای DL عموما برای سازمانهای متوسط و بعضی برای سازمانهای کوچک
- سرور Blade برای سازمانهای بزرگ مانند دیتاسنترهای سازمانهای بزرگی مثل ثبت احوال، ثبت اسناد و نیروی انتظامی. در دیتاسنترهای بزرگ میتوان از سرورهای Apollo و Moonshot نیز استفاده کرد.
به عنوان مثال، خرید ML و DL در تعداد کم، CAPEX پایینی دارد اما OPEX آنها وقتی تعداد زیاد میشود بسیار بالا میرود. در نتیجه برای پایین آمدن هزینه میتوان از BLADE System استفاده کرد. شاید در نگاه اول هزینه CAPEX بالایی داشته باشد اما هزینههای OPEX کمتری دارد.