حتما می دونی برای داشتن IP اختصاصی باید هزینه زیادی را به شرکت های ISP پرداخت کنی ، تازه بعضی از این شرکت ها به خاطر دلایلی مثل کمبود IP یا سیاست های داخلیشون اقدام به واگذاری IP Static نمی کنند و آن موقع است که دست همه توی پوست گردو می مونه ، چرا که دامنهها تنها قادر به داشتن یک IP هستند، بنابراین ناچار به استفاده از IP اختصاصی هستیم. این یعنی IP های داینامیکی که از ISP ها دریافت میکنیم برای اتصال به دامنه ها به درد ما نمی خورن . پس چاره چیه ؟ 🙁

اینجاست که تکنولوژی DDNS به داد ما میرسه … که در این مقاله در موردش صحبت می کنیم.
DDND یا همان Dynamic Dns تکنولوژی است که مشکل تغییر IP های داینامیک متغییر را حل می کند .
اگه دوست داشتی میتونی ایمیلتو اینجا برای من وارد کنی تا مطالب مفید و کاربردی را برات بفرستم . مطمئن باش که ایمیل تو نزد من امانت هست و فقط برای ارسال مطالب گلچین شده و به درد بخور ازش استفاده میشه .
خب همین جا بهت بگم که وقتی از DDNS استفاده می کنی در واقع داری دامنه شخصی خودتو به IP داینامیک ISP متصل می کنی و بعد با هر بار تغییر IP به صورت اتوماتیک اطلاعات دامنه نیز به روز رسانی میشه .
اما DDNS از کجا اومده ؟
اما DDNS از کجا اومده ؟ برای واضحتر شدن باید یه توضیحی در مورد DNS بدیم در واقعه DDNS بر روی بستر DNS توسعه پیدا کرده و بدون اون بی معنیه .
DNS چیست ؟
DNS یا Domain Name System در واقع وظیفه داره نام دامنه یا Domain را به IP متصل کنه تا به جای اینکه آدرس IP را تایپ کنی ، آدرس نام دامنه را تایپ کنی و این برای ما بسیار خوشایند تر ه ، فکر کن به جای google.com هر روز مجبور بودی یه IP را تایپ کنی .
اما مشکل DNS اینکه ما در آن تنها می تونیم یه آدرس IP (IP Static) داشته باشیم و DDNS برای این طراحی شده که این مشکل را برای ما حل کنه تا ما بتونیم بدون نیاز به IP Static و با استفاده از IP Dynamic به دامنه های خود متصل بشویم.
DDNS چه کاری انجام می دهد ؟
DDNS هر لحظه تغییرات IP را مانیتور می کند و زمانی که ادرس IP تغییر می کنه ، آدرس DNS را با ادرس IP جدید به روز رسانی می کند.
کاربرد DDNS
این سرویس برای من بسیار جذاب است ، چون بدون دادن هزینه اضافه به شرکتی که از آن اینترنت دریافت می کنم ، می تونم به راحتی از منزل با یک آدرس دامنه به دوربین های مدار بسته از طریق اینترنت دسترسی داشته باشم یا به سرورهای داخلی خود در محل کار دسترسی داشته باشم . این سرویس قطعا در خیلی از مواقع می تواند مشکل ما برای نداشتن IP Static را برطرف کند.
سرویس DDNS در میکروتیک
میکروتیک سرویس DDNS را با نام MikroTik Cloud معرفی کرد . این سرویس ازنسخه ۶٫۱۴ به بعدفقط برای RouterBOARD ها اضافه شد . در واقع رکورد DNS با استفاده از شماره سریال همان دستگاه تولید میشه و به آدرس IP Dynamic یا همون IP عمومی ما اشاره می کنه و یا به عبارت ساده تر DNS به ازای هر روتری تولید میشه و همیشه ثابت خواهد ماند و فقط IP ادرس تغییر خواهد کرد . به نظرم این کار میکروتیک بسیار جای تشکر داره . 🙂
چطوری DDNS را در میکروتیک فعال کنیم ؟
برای این کار باید مراحل زیر را انجام دهیم :
- وارد میکروتیک می شویم .
- مسیر IP – > Cloud را طی می کنیم .
- از پنجره باز شده تیک Enable DDNS را می زنیم .
- تیک Update Time را میزنیم .
- آدرس DDNS Name را یادداشت می کنیم . 🙂
- Apply می کنیم .

از این به بعد می تونی با این DDNS Name بدون داشتن IP Static هر وقت خواسی به روتر یا شبکه داخلیت وصل شی ، دوربین هات را ببینی ، داخلی مورد نظرت را روی Soft Phone از راه دور ریجیستر کنی یا کلی کار دیگه انجام بدی … 🙂
اگه این مقاله برات مفید بود لطفا اونو با دوستات به اشتراک بذار تا اونا هم استفاده کنند درضمن خوشحال میشم اگه چیزی هست که من فراموش کردم و تو میدونی و میتونه به بقیه کمک کنه، تو کامنتها بنویسی …