جستجو

حتی ایام تعطیل - ۸:۳۰ صبح الی۱۶:۳۰

فهرست مطالب

NAS چیست؟

NAS مخفف کلمات Network Attached Storage به دستگاه ذخیره سازی پیوست شده به شبکه ترجمه شده، چی؟؟؟

تعجب نکن! درسته معنی مسخره و نامفهومی داره. دقیقا به همین دلیله که به هیچ عنوان نباید واژه های تخصصیو به فارسی ترجمه کرد.

این دستگاه مجموعه ای از هارد دیسک هاست که از قابلیت ذخیره سازی اطلاعات در قالب پروتکل های ذخیره سازی NFS و CIFS پشتیبانی می کنه. دستگاه های NAS با استفاده از ساختار IP Address قابل دسترسی هستن و در واقع همیشه به یک شبکه مبتنی بر پروتکل TCP//IP با آدرس IP متصل می شن.

با توجه به اینکه پروتکل های دسترسی به NAS پروتکل های File-Based هستند کلاینت ها به فایل ها و منابعی که بر روی NAS قرار می گیرن در قالب فایل در بستر شبکه دستری دارن. در حقیقت زمانیکه شما به یک NAS متصل می شید انگار به یک Shared Folder در شبکه متصل شدید.

چرا از NAS استفاده می کنیم؟

از NAS برای مدیریت متمرکز فایل های سازمانی استفاده می کنیم.

با توجه به shared storage یا فضای اشتراک گذاری که بصورت شبکه ای و متمرکزه پیچیدگی های مدیریتی فایل سرور کمتره و محدودیت فضای روی دیسک های Local عملا پوشش داده میشه. NAS ساختار ذخیره سازی اطلاعات را بهینه سازی می کنه و از پراکندگی اطلاعات در شبکه با تجمیع آنها در قالب فایل سرور جلوگیری می کنه. NAS ها معمولا از نظر اندازه کوچکتر از SAN ها هستن و تعداد هارد دیسک های کمتری دارن و به شکل یک جعبه یا Case خیلی جمع و جور و قابل حمل هستن.

[mailerlite_form form_id=4]

سابقا از دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات NAS فقط به عنوان File Sharing یا Central Logging استفاده می شد اما در NASهای امروزی دسترسی پذیری و کارایی ارتقا پیدا کرده و کاربردهای آنها بیشتر شده. در حال حاضر بسیاری از سازمان های کوچک و شرکتها ، پایگاه های داده خود یا محیط های مجازی سازی خود مانند VMware VSphere را برای ذخیره سازی اطلاعات به NAS واگذار می کنن و تقریبا کاربرد این دستگاه در شبکه از یک حالت Passive که فقط به عنوان Backup گیری استفاده می شد به یک حالت Active که همیشه توسط کاربران استفاده می شه تبدیل شده.

فواید استفاده از NAS در شبکه

NASها بر اساس ساختار آدرس IP کار می کنند، پس نیازی به انجام تغییرات خاصی در شبکه نداری و شرکت ها با کمترین هزینه ممکن می تونن یک دستگاه ذخیره سازی اطلاعات تحت شبکه داشته باشن و با چند تنظیم کوچک میتونی به عنوان منبع ذخیره سازی اطلاعات استفاده کنی.

ساختار RAID و Clustering ای که در NAS های امروزی استفاده می شه بسیار پیشرفته شده و دسترسی پذیری این دستگاه هارو ارتقاء داده ، این پیشرفت در مقایسه با دستگاه های DAS یا Direct Attached Storage های قدیمی از نظر دسترسی پذیری داده ها بسیار چشمگیره.

در NAS تمامی مدیریت File System بر عهده خود دستگاهه ، قابلیت انعطاف پذیری بیشتری در فرآیند های ذخیره سازی داده های پیشرفته ای مثل Snapshot ها می تونه از خودش نشون بده.
با توجه به اینکه امروزه NAS هایی هستن که می تونن از کارت شبکه های ۱۰GE استفاده کنن حتی می تونیم کاراییشونو با برخی از دستگاه های SAN که از تکنولوژی Fiber Channel استفاده می کنن مقایسه کنیم ، البته این صرفا یک مقایسه کلی هست و در عمل هیچوقت نمی تونیم کارایی واقعی یک SAN را با یک NAS مقایسه کنیم.

امیدوارم که این مقاله برات مفید بوده باشه . اگه اینطور بوده لطفا اونو با دوستات به اشتراک بذار تا اونا هم استفاده کنند درضمن خوشحال میشم اگه چیزی هست که من فراموش کردم و تو میدونی و میتونه به بقیه کمک کنه، تو کامنتها بنویسی …

دیدگاهتان را بنویسید

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
20220

دریافت رایگان چک لیست امنیت شبکه

ما هرگز هرزنامه تولید نمیکنیم

20221