تفاوت RouterOS و SwOS در میکروتیک! کدوم رو انتخاب کنم؟

گاهی به عنوان یک کاربر جدید، در انتخاب سیستم عامل مناسب بین Route OS یا Switch OS سردرگم می شوید و این مقاله در این مورد با یک پیش زمینه تاریخی پاسخ می ده.

Route OS چیه؟ (ROS)

این اولین محصول میکروتیک بود. وقتی میکروتیک در سال ۱۹۹۶ به عنوان یک شرکت شروع به فعالیت و تمرکز بر شبکه کرد. رسالت اونها در میکروتیک این بود که مدیریت شبکه انجام بدن که اونها رو وادار می کرد روی ساخت سخت افزار و نرم افزارهایی که در راه اندازی آسون شبکه کمک می کنه تمرکز کنن.

در اون زمان به دلیل صرفه جویی در بودجه، اونها از PC استفاده می کردند و با استفاده از یک لینوکس خاص و سفارشی شده برای شبکه، Route OS رو ایجاد کردند.

مردم کافی بود ISO رو دانلود کنن و روی یک CD بریزن و بعد اون رو روی PC نصب کنن و ظرف ۲ دقیقه PC تبدیل به روتر شده بود! این محصول،Route OS  نام گرفت.

تا به امروز ISO ایمیج هنوز هم با آخرین ورژن های Route OS در سایت میکروتیک برای دانلود رایگان موجوده که با زمان محدود قابل نصب بر روی کامپیوتر هست که بیشتر برای تست به کار می ره. وقتی مدت زمان تست (۲۴ ساعت) به پایان برسد یا باید دوباره ISO نصب بشه یا لایسنس خریداری بشه.

راه اصلی و محبوب برای تنظیمات Route OS استفاده از Winbox است. البته که راه های دیگری مثل:SSH،telnet. API  و  interface web هم وجود داره.

روتر برد چیه؟ (Router board)

مشکل استفاده از Router OS اینه که یک PC رو به عنوان روتر استفاده می کنه که مشکلات زیادی داره:

  • سخت افزار PC قابلیت طول عمر بالا نداره. روتر باید ۲۴ ساعت روز و ۷ روز هفته کار کنه و PC این امکان رو نداره. اونها برای اینکار طراحی نشدند.
  • PC احتیاج به مصرف برق بالایی داره!
  • PC فضای نگهداری فیزیکی زیادی لازم داره!
  • PC احتیاج به مراقبت های منظم داره و باید گاهی خاموش بشه.
  • نمی تونیم PC رو در جاهای سخت قرار بدیم مثل سقف، روی دیوار، فضای بیرون و …. .

با در نظر گرفتن این مشکلات، میکرتیک تصمیم گرفت سخت افزار خودش رو بسازه که در این آدرس قابل روئیته.

Switch OS چیه؟

میکروتیک چندسال بعد تصمیم گرفت که علاوه بر روتر (دستگاه لایه ۳)، سوئیچ (دستگاه لایه ۲) هم تولید کنه. در این محصول جدید کلی از قابلیت های Router OS قابل استفاده نبود. بنابراین میکروتیک یک نرم افزار جدید به نام SW OS ایجاد کرد.

این محصول قابل دانلود روی CD به صورت ایمیج نیست و فقط روی روتربردهای سوییچ ها قابل نصبه.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

ادامه در مرورگر
برای نصب ضربه بزنید افزودن به صفحه اصلی
افزودن به صفحه اصلی
تفاوت RouterOS و SwOS در میکروتیک! کدوم رو انتخاب کنم؟
آیکون مدیرشبکه رو روی صفحه گوشی ایجاد کن تا دسترسی راحتتر داشته باشی. هیچ فضایی روی گوشی اشغال نمیشه.
نصب
این پست را در...
تفاوت RouterOS و SwOS در میکروتیک! کدوم رو انتخاب کنم؟
Chrome
تفاوت RouterOS و SwOS در میکروتیک! کدوم رو انتخاب کنم؟ را به صفحه اصلی اضافه کنید
نزدیک

برای تجربه ای بهینه در تلفن همراه، میانبر تفاوت RouterOS و SwOS در میکروتیک! کدوم رو انتخاب کنم؟ را به صفحه اصلی تلفن همراه خود اضافه کنید

1) دکمه اشتراک گذاری را در نوار منوی مرورگر خود فشار دهید
2) "Add to Home Screen" را فشار دهید.